Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Tijdens de aftrap van de actie werden al jassen ingeleverd.</p>

Tijdens de aftrap van de actie werden al jassen ingeleverd.

(Foto: Rikus ten Brücke)

Winterjassen vinden nieuwe eigenaar

Bijna zeventig Venraynaren hebben vlak voor kerst een winterjas opgehaald bij kringloopwinkel 2Switch. In totaal gingen 150 jassen gratis over de toonbank. Het gaat om de jassen die na een oproep van burgemeester Luc Winants werden ingezameld in het kader van de provinciale actie Geef een jas, verwarm een hart.

Inwoners van de gemeente brachten bijna 1200 jassen naar het inzamelpunt waar leden van Kiwanisclub Schieëpersland de kledingstukken in ontvangst namen. De jassen werden verzameld in het voormalige winkelpand van Expert, dat eigenaar Suyderland Venrode beschikbaar stelde. Kringloopwinkel 2Switch zorgde voor de uitgave van de jassen.

Containers of Love
Ook de jassen die niet werden opgehaald bij 2Switch krijgen een goede bestemming. Via de organisatie Containers of Love zijn ze verscheept naar Beiroet, waar gedupeerden van de explosie in de haven de kledingstukken goed kunnen gebruiken. Containers of Love is de stichting die is opgericht door de Roermondse Sumeya Hamie, die op haar achtste zelf als vluchteling naar Nederland kwam. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten