Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De familie Dus&eacute; bij kasteel Hattert in Vierlingsbeek. </p>

De familie Dusé bij kasteel Hattert in Vierlingsbeek.

(Beeld: Sinvid Mediamakers)

Venray van toen steekt de grens over

In de eerste uitzending van Venray van toen in 2021 wordt een uitstapje gemaakt naar Noord-Brabant. Voor en na de oorlog vierde het gezin van schilder en kunstenaar Kees Dusé uit Bussum vaak vakantie in Vierlingsbeek, op de grens van Limburg en Brabant. Als amateurfilmer maakte Dusé unieke opnamen van de dorpen en het dagelijkse leven in de omgeving van Vierlingsbeek en Venray in 1944 en 1945.

Venray van toen is een geschiedenisprogramma met historische beelden uit de gemeente Venray. Het programma wordt ingeleid door presentator Paul Rutten. Dit programma komt tot stand door een samenwerking tussen Sinvid Mediamakers en Peel en Maas TV. 

Deze uitzending van Venray van toen is komende zaterdag om 19.00 uur, 20.00 uur, 21.00 uur, 22.00 uur en 23.00 uur en komende zondag van 10.00 uur tot en met 23.00 uur (aanvang elk vol uur, herhaling elk uur) op Peel en Maas TV te zien.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten