Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Een van de autobranden in Venray in 2019.&nbsp;</p>

Een van de autobranden in Venray in 2019. 

(Archieffoto: SK-Media)

Daling aantal autobranden

Hoewel het aantal autobranden in de provincie Limburg het afgelopen jaar flink gestegen is in vergelijking met 2019, is het aantal autobranden in Venray juist gedaald. In 2019 rukte de brandweer in Venray twintig keer uit voor een autobrand. Afgelopen jaar ‘slecht’ drie keer, zo blijkt uit cijfers van alarmeringen.nl. 


In heel Limburg moest de brandweer in 2020 470 keer op pad voor een autobrand, dat was een jaar eerder nog 415 keer. Daarmee noteert Limburg de grootste stijging van Nederland. Het komt neer op een stijging van 13,3 procent. In Groningen (-3,3 procent), Friesland (-11,7), Utrecht (-1,8) en Zeeland (3,1) nam het aantal autobranden juist af.

Niet alleen in de plaats Venray rukte de brandweer in 2020 uit voor een autobrand. Ook in Veulen (1), Swolgen (1), Leunen (1), Wanssum (1), Ysselsteyn (2) en Oirlo (2) gingen afgelopen jaar auto’s in vlammen op. Grootste stijger in Limburg was in Heerlen, waar vorig jaar 49 auto’s uitbrandden tegenover 33 in 2019.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten