Afbeelding
Foto: Persfoto
Ingezonden

Spullen opslaan zonder ze weg te hoeven brengen of op te halen kan ook in onze regio

Algemeen

Het kan je overkomen dat je gedwongen moet verhuizen naar een kleinere woning of een kleiner bedrijfspand. Dat kan met zakelijke of persoonlijke tegenslag te maken hebben, bijvoorbeeld een moeilijke tijd met je bedrijf of een verbroken relatie. Of je hebt je woning verkocht, maar kunt nog niet in je nieuwe beoogde woning. Dan is het fijn als je eigendommen die je niet kwijt kunt op je tijdelijke onderkomen maar wel graag wilt bewaren ergens veilig kunt opslaan. Nog fijner is het als je de spullen niet zelf naar de opslag hoeft te verhuizen, want jij hebt het al druk zat met verhuizen naar dat tijdelijke onderkomen. En dat kan, ook in onze regio.

Box-to-go opslag in Helmond

Het is namelijk mogelijk om als inwoner van de regio Helmond ruimte voor opslag te huren zonder dat je zelf je spullen er naartoe hoeft te brengen of hoeft op te halen wanneer je ze wel weer kwijt kunt. Deze vorm van opslag is het zogenaamde box-to-go concept. Hoe het werkt? Je reserveert een container met een bepaalde inhoud voor opslag. Vervolgens plan je een datum in waarop die container naar jouw adres wordt gebracht. Je kunt dan zelf de container op je eigen locatie vullen met de spullen die in de opslag wilt doen. Daar krijg je twee uur voor. Als je klaar bent, wordt je container weer afgevoerd naar een opslaglocatie in Oss. Ook daar kun je bij je spullen als je dat graag wilt.

Spullen terugbezorgen

Dat je spullen op jouw adres opgehaald kunnen worden, is natuurlijk al erg handig. Dat bespaart jou de tijd en moeite om je eigendommen die je even niet kunt ook nog te moeten verhuizen naar een andere locatie dan je tijdelijke onderkomen. Maar wat nu als je dan eindelijk een nieuw adres hebt waar je je opgeslagen spullen wel weer kwijt kunt? Dit is het aller slimste onderdeel van het box-to-go concept. De container met jouw opgeslagen eigendommen kan namelijk op een gereserveerd moment naar een door jouw gekozen adres gebracht worden. Dus ook naar je nieuwe woning. Zo heb je dus opslag en verhuizing in één!

Let overigens wel op of en hoe lang je eigendommen verzekerd zijn als je ze extern opslaat. Vanuit je eigen inboedelverzekering kunnen je spullen weliswaar verzekerd zijn op een externe opslaglocatie, maar dat is vaak slechts voor een bepaalde periode. Die periode verschilt per verzekeraar. Zoek dit goed uit, zodat je zeker weet waar je aan toe bent en of een aanvullende verzekering noodzakelijk is! Zo kun je zonder zorgen je spullen opslaan via het box-to-go concept.

Afbeelding

Uit de krant