De tennisclubs stellen dat het gelijkheidsbeginsel geweld wordt aangedaan.
De tennisclubs stellen dat het gelijkheidsbeginsel geweld wordt aangedaan. Foto: Archieffoto Peel en Maas

Tennisclubs voelen zich benadeeld

Sport

In een brief aan de gemeenteraad laten acht Venrayse tennisverenigingen weten zich benadeeld te voelen ten opzichte van andere buitensportverenigingen als het gaat om vergoedingen.

De acht clubs constateren dat onder meer voetbal- en hockeyverenigingen twee derde van de kosten krijgen vergoed voor nieuwe of renovatie van velden en ook voor de bouw van accommodaties. Tennisverenigingen mogen rekenen op 50 procent vergoeding als het gaat om aanpassing van velden en krijgen geen extra steun wanneer de accommodatie aan renovatie toe is. Het een en ander is te lezen in Actualisatie Accommodatiebeleid van adviesbureau Hospitality Group. De tennisclubs denken dat dit onderscheid wordt gemaakt, omdat er te veel tennisvelden in Venray zouden liggen.

Die overcapaciteit is er vooral in de dorpen, niet in de kern Venray. Daar liggen momenteel vijftien banen voor ongeveer 1100 tennissers. Gezien de norm van zestig tennissers per baan, komt Venray in de kern drie tot vier banen te kort. De clubs zijn van mening dat de ondercapaciteit in de kern Venray niet kan worden uitgeruild tegen de overcapaciteit in de dorpen. Het argument om de vergoedingen te korten 'omdat er immers meer dan genoeg banen en gebouwen zijn in Venray' vegen de clubs dan ook van tafel. De clubs zijn ook van mening dat tennissers uit de kern van Venray zich niet laten dwingen om lid te worden in een van de Venrayse kerkdorpen. Tevens geven de acht verenigingen aan dat de 'in de nota beschreven overcapaciteit van voetbalvelden in de gehele gemeente' geen gevolgen heeft voor de voetbalclubs. Wat ze overigens terecht vinden.

De tennisclubs stellen dat het gelijkheidsbeginsel geweld wordt aangedaan. De gemeenteraad bespreekt binnenkort het accommodatiebeleid in Venray.

Uit de krant