Afbeelding
Foto: Pixabay

Vaccinatielocatie Limburg-Noord komt in Blerick

Algemeen

Het kazerneterrein in Blerick wordt de centrale vaccinatielocatie voor het coronavaccin. De vaccinatiecampagne start in januari. Het terrein is bij uitstek geschikt aangezien het pal ligt naast het station Blerick en tevens goed bereikbaar is met de auto. De inrichting en voorbereiding op het vaccineren is in volle gang.

GGD Limburg-Noord start vanaf januari met de vaccinatie van het coronavaccin, te beginnen met zorgverleners. Een flinke, maar vooral ook uitdagende klus. Het gaat om circa 13.500 zorgverleners. Kwartiermaker Twan Jacobs: “We zijn verheugd dat de gemeente Venlo zo snel reageerde op ons verzoek en bereid was het terrein ter beschikking te stellen. Als voormalig militair terrein is het uitermate geschikt. We hadden het niet beter kunnen treffen met de deze locatie.”

De vaccinatielocatie is goed bereikbaar. Voor de automobilisten wordt de aan-en uitrijroute via de Venrayseweg ingericht. De ontsluiting aan de kazernestraat is voor medewerkers, fietsers en voetgangers. “Op deze manier verwachten we eventuele verkeersdrukte te kunnen reguleren”, aldus Jacobs. Voor mensen die met het openbaar vervoer reizen, vanaf station Blerick is het enkele minuten lopen naar de vaccinatielocatie. Twan Jacobs: “De unieke ligging maakt het mogelijk om per dag circa 3000 mensen te vaccineren zonder overlast voor de omgeving van het terrein.”

De GGD Limburg-Noord sluit aan bij de landelijke vaccinatiestrategie en richt de locatie zodanig in dat deze na de zorgverleners ook voor de langere periode te gebruiken is voor andere doelgroepen. De vaccinatielocatie moet 4 januari 2021 operationeel zijn zodat we bij de eerste levering van het vaccin ook in staat zijn te starten.

Uit de krant