Feest bij Geert en Marlies Verdeuzeldonk uit Wanssum.
Feest bij Geert en Marlies Verdeuzeldonk uit Wanssum. Foto: Persfoto

Verdeuzeldonk Wanssum in de prijzen met oliebollen

Algemeen

Geert Verdeuzeldonk uit Wanssum valt dit jaar in de prijzen met zijn oliebollen. 

In de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde eindigt hij op een eervolle derde plaats. Keurmeesters spreken van een hoog niveau van de inzendingen en de score van Verdeuzeldonk is met een 8,5 goed voor deze derde plaats. Op zaterdag 12 december konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen insturen en deelnemen aan de wedstrijd die op een dag gehouden werd. De keuring werd uitgevoerd door vakspecialisten: de Meesters Boulanger Wietse Schiere en Mark Plaating en productontwikkelaar Carlo Sinke.

Wietse: “De charme van een oliebol ligt opgesloten in een dunne krokante korst en een zachte binnenkant. Geert Verdeuzeldonk bakt een excellente oliebol met een perfecte vulling en de karakteristieke krokante korst. Met een totaalscore van een 8,5 bewijst hij een hoog kwaliteitsniveau. De onderdelen smaak en eeteigenschappen worden heel goed beoordeeld en dat is voor de consumenten natuurlijk het belangrijkst!”

Geert Verdeuzeldonk stond bij de groothandel toen hij gebeld werd door de jury. “Ik wil eigenlijk keihard schreeuwen maar dat is een beetje raar hier in de winkel. Ik vind het helemaal geweldig”, aldus een enthousiaste Geert. “Ik bak al 25 jaar oliebollen en ik vind ze altijd goed. Maar de laatste drie jaar ben ik er nog meer aandacht aan gaan geven en ik heb met collega’s tips uitgewisseld. Ik bak de oliebollen buiten in een tent en dan heb je te maken met temperatuurverschillen en tocht. Dat maakt het extra moeilijk om het proces goed te controleren en dat is me toch gelukt. Ik ben er heel blij mee.”

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Alle aangesloten bakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Naast verplichte productkeuringen organiseert het Gilde jaarlijks meerdere competities, waaronder de oliebollencompetitie. Verdeuzeldonk doet altijd mee aan deze wedstrijden.  “Daar maak ik tijd voor vrij want ik vind het leuk om te doen en ik leer van de adviezen die ik krijg voor verbetering.”

Ook Marlies en het hele team van Verdeuzeldonk zijn apetrots en ze brengen nu alles in gereedheid om de oliebollen deze decembermaand te gaan bakken en verkopen. Marlies: “Met alle beperkingen zullen het aparte feestdagen worden maar wij doen er alles aan om te zorgen dat de mensen thuis kunnen genieten van onze lekkere producten.”

Trots op zijn oliebollen!

Uit de krant