Afbeelding
Foto: persfoto

Raayland sluit deuren en gaat online lesgeven

Algemeen

De deuren van het Raayland College in Venray blijven vanaf maandag 14 december in ieder geval voor een week dicht. Tot en met vrijdag 18 december worden er alleen online-lessen gegeven. Volgende week begint ook op het Raayland College de kerstvakantie.

‘Het is een beslissing die we niet graag nemen, maar overleg met de GGD dit weekend gaf aan dat we de komende dagen mogen verwachten dat het aantal besmettingen in de gemeente Venray en dus ook op onze school verder zal toenemen. Met deze maatregel nemen we als school onze verantwoordelijkheid om risico’s voor verdere verspreiding van het virus te minimaliseren’, laat rector Bas van Rooijen van de de school weten in een brief aan de ouders van de leerlingen.

‘We hopen dat de verstoring van het leerproces tot een minimum beperkt zal blijven. Voor ons als school staat de gezondheid van onze leerlingen en collega’s echter altijd voorop. Ik hoop dat u dan ook begrip heeft voor deze maatregel.’

Ook basisschool De Hommel in Venray vanaf vandaag gesloten. Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen gaat de school vanaf maandag over op online lesgeven.

Volgens de berichten wordt op maandag 14 december om 19.00 uur bekendgemaakt dat alle basis- en middelbare scholen de deuren vanaf woensdag sluiten tot 19 januari 2021.

Uit de krant