Aan De Voorde 40 in Venray is een teststraat geopend.
Aan De Voorde 40 in Venray is een teststraat geopend. Foto: Persfoto

Teststraat GGD in Venray geopend

Algemeen

Na eerdere teststraten in Venlo, Roermond en Weert, is ook in Venray een teststraat van de GGD geopend. De locatie is: De Voorde 40. 

In de nieuwe teststraat in Venray werden op de eerste dag, maandag 7 december, 399 mensen getest op het coronavirus. Het is op deze locatie mogelijk maximaal 450 personen te testen. De totale testcapaciteit in Veiligheidsregio Limburg-Noord is daarmee 2600.

De komst van de vierde teststraat in Venray maakt het gemakkelijker voor bewoners in Noord-Limburg om zich te laten testen op corona. “Mensen met klachten kunnen zich nu dichter bij huis laten testen. Dat helpt verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, meldde wethouder Volksgezondheid Anne Thielen eerder al.  Testen is van belang om besmettingen te voorkomen. In het geval van een besmetting voert de GGD bron- en contactonderzoek uit. Dit is om te achterhalen waar en met wie een besmet persoon contact had. Het doel is om die mensen in kaart te brengen en hen te informeren dat ze in aanraking zijn geweest met een besmet persoon en mogelijk zelf zijn besmet.

Het is niet mogelijk om je te laten testen zonder afspraak. Een afspraak maken kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Voor meer informatie over corona: www.ggdlimburgnoord.nl.

Uit de krant