Mieren lijken qua gedrag wel op mensen.
Mieren lijken qua gedrag wel op mensen. Foto: Persfoto

Lezing wonderbaarlijke wereld van mieren

Algemeen

Met inachtneming van de coronamaatregelen organiseert IVN Geijsteren-Venray op maandag 21 december een lezing over mieren en hun bijzondere samenleving. De lezing start om 20.00 uur in zaal de Kemphaan, Kennedyplein 1 in Venray, en wordt verzorgd door Tim Möhlmann.

Deelname is gratis voor leden van IVN-Geijsteren-Venray. Niet-leden betalen een bijdrage van 3 euro.Vanwege corona is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal dertig, daarom is aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl verplicht. Vermeld in het onderwerp ‘Lezing mieren’ en in de mail naam en telefoonnummer van de deelnemer(s).

Tim Möhlmann, bioloog met een passie voor mieren, geeft speciaal voor IVN Geijsteren-Venray deze lezing. Mieren lijken qua gedrag wel op mensen. Ze kunnen perfect navigeren, bouwen uitgebreide ondergrondse steden, beschermen hun vee tegen vijanden en verbouwen al miljoenen jaren gewassen. Van de natuur kunnen we veel leren en zeker ook van mieren. Waarom zijn mierenvolken zo succesvol? Hoe verdelen ze hun werkzaamheden? Misschien kunnen we wel op een manier samenleven met mieren zodat allebei de soorten er voordeel van hebben.

Uit de krant