Verpleegkundigen kinderafdeling zijn trots op het behalen van de gouden smiley.
Verpleegkundigen kinderafdeling zijn trots op het behalen van de gouden smiley. Foto: Persfoto

Gouden smiley voor kinderzorg Maasziekenhuis

Algemeen

De kinderafdeling en de kinderdagbehandeling van Maasziekenhuis Pantein in Beugen hebben de gouden smiley behaald. De gouden smiley is de hoogste waardering die een ziekenhuis voor kinderzorg kan halen.

Voor kinderen is een verblijf in het ziekenhuis vaak spannend. In het Maasziekenhuis laten we de zorg voor het kind zoveel mogelijk aansluiten op het normale leven van het kind. De ouders worden actief betrokken bij de verzorging van hun kind en er mag altijd een ouder blijven slapen. Ouders mogen mee naar de operatiekamer totdat hun kind in slaap is gebracht. Na de operatie mag de ouder ook direct weer bij zijn of haar kind zijn. Voor kinderen is het erg fijn dat hun ouders zoveel mogelijk in het ziekenhuis aanwezig mogen zijn. Ook ouders waarderen dit enorm.

De medewerkers van de kinderafdeling zijn bijzonder trots op het behaalde resultaat: “Elke dag zetten wij ons in om kinderen en ouders goed te begeleiden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Deze gouden smiley bevestigt dat de zorg voor kinderen in het Maasziekenhuis van hoge kwaliteit is. We zijn dan ook erg trots dat we de hoogste waardering toegekend krijgen.“

Stichting Kind en Ziekenhuis is een patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Vanuit het perspectief van kinderen en ouders kijkt de stichting hoe de zorg rekening houdt met de specifieke behoeften van kinderen.

Uit de krant