De horeca komt in opstand. Ook in Venray. De ondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op.
De horeca komt in opstand. Ook in Venray. De ondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op. Foto: Antoon Jeuken

Horeca houdt poot stijf: ‘17 januari open’

Algemeen

Meer dan vijftig afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland hebben besloten om op 17 januari open te gaan en open te blijven. “Nu voldoende steunmaatregelen vanuit het kabinet uit lijken te blijven, kan de horeca niet anders meer”, laten de afdelingen in een persbericht weten.

Er moet volgens hen nu iets gebeuren. Voor de horecaondernemers in deze regio’s en steden (ook Venray, red.) is de maat nu echt vol. “Een directe aanleiding hiervoor zijn de uitspraken van Hugo de Jonge die hij vorige week in de wandelgangen van de Tweede Kamer deed tijdens een minipersconferentie. Daarin kondigde hij onder andere aan dat ‘We ervan uit moeten gaan dat de gedeeltelijke lockdown echt wel langer gaat duren dan tot half januari’. De achteloze manier waarop dit werd medegedeeld en het gebrek aan empathie voor de volledige horecabranche, heeft deze meer dan afdelingen noodgedwongen doen besluiten om samen een standpunt in te nemen en zich te scharen achter deze actie. Verantwoord opengaan per 17 januari.”

De ondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op. Zij zeggen niet anders te kunnen dan ongehoorzaam te zijn omdat ze vanwege de coronamaatregelen op omvallen staan en steun vanuit de overheid uitblijft.


Uit de krant