Horeca houdt poot stijf: ‘17 januari open’ | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De horeca komt in opstand. Ook in Venray. De ondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op.&nbsp;</p>

De horeca komt in opstand. Ook in Venray. De ondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op. 

(Foto: Antoon Jeuken)

Horeca houdt poot stijf: ‘17 januari open’

Meer dan vijftig afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland hebben besloten om op 17 januari open te gaan en open te blijven. “Nu voldoende steunmaatregelen vanuit het kabinet uit lijken te blijven, kan de horeca niet anders meer”, laten de afdelingen in een persbericht weten.

Er moet volgens hen nu iets gebeuren. Voor de horecaondernemers in deze regio’s en steden (ook Venray, red.) is de maat nu echt vol. “Een directe aanleiding hiervoor zijn de uitspraken van Hugo de Jonge die hij vorige week in de wandelgangen van de Tweede Kamer deed tijdens een minipersconferentie. Daarin kondigde hij onder andere aan dat ‘We ervan uit moeten gaan dat de gedeeltelijke lockdown echt wel langer gaat duren dan tot half januari’. De achteloze manier waarop dit werd medegedeeld en het gebrek aan empathie voor de volledige horecabranche, heeft deze meer dan afdelingen noodgedwongen doen besluiten om samen een standpunt in te nemen en zich te scharen achter deze actie. Verantwoord opengaan per 17 januari.”

De ondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op. Zij zeggen niet anders te kunnen dan ongehoorzaam te zijn omdat ze vanwege de coronamaatregelen op omvallen staan en steun vanuit de overheid uitblijft.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten