Het centrum van Wanssum heeft al een complete metamorfose ondergaan.
Het centrum van Wanssum heeft al een complete metamorfose ondergaan. Foto: Paul Poels fotografie

Eind volgend jaar start aanleg De Groene Loper

Algemeen

De reconstructie van de Brugstraat en Venrayseweg in Wanssum start eind 2021 en zal waarschijnlijk ook nog het hele jaar 2022 gaan duren. Juli volgende jaar wordt duidelijk hoe De Groene Loper, zoals het project is gedoopt, eruit gaat zien. 

Tot die tijd gaan dorpsraad, inwoners en de gemeente Venray samen aan de slag met de inrichting van De Groene Loper. Dat gebeurt via een interactieve website die binnenkort wordt gelanceerd. Met behulp van dit digitale platform kan elke inwoner van Wanssum zijn of haar wensen, ideeën en aandachtspunten kenbaar maken met betrekking tot de weginrichting. De resultaten worden via het digitale platform met alle belangstellenden en belanghebbenden gedeeld. Op die manier moet de reconstructie een plan worden dat breed gedragen wordt door de Wanssumse gemeenschap. Hiervoor is gekozen omdat door de coronamaatregelen fysieke bijeenkomsten lastig zijn te organiseren.

De doorgaande wegen (N270) worden aangepakt vanaf de westelijke komingang (uit de richting van Oostrum) tot aan de paaseilandrotonde. Het project krijgt de naam De Groene Loper mee, omdat het eindresultaat een groen lint door Wanssum moet worden. Om hinder van de werkzaamheden zoveel mogelijk te voorkomen wordt De Groene Loper aangelegd in fases die samen met de dorpsraad worden vastgesteld.

Uit de krant