Mogelijk woningen op locatie VieCuri | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto:

Mogelijk woningen op locatie VieCuri

De gemeente Venray onderzoekt de mogelijkheid van woningbouw op de locatie van het VieCuri-ziekenhuis aan de Merseloseweg. Begin 2021 zijn de resultaten van dat onderzoek bekend. Het project is onlosmakelijk verbonden met de plannen om het ziekenhuis te verplaatsen naar een locatie op sportpark De Wieën nabij gezondheidscentrum Wieënhof. Zowel de gemeente Venray als VieCuri wil met die verbinding voorkomen dat de locatie aan de Merseloseweg nog niet is ingevuld als de verhuizing van het ziekenhuis een feit is. 

Hoe die nieuwbouw eruit gaat zien is nog onduidelijk. Ook over hoeveel woningen het gaat en of het bestaande gebouw geschikt is voor appartementen is onbekend. In eerste instantie wordt gedacht aan een mix van woningtypen, passend bij de bestaande behoefte en passend in de directie omgeving. De opbrengst van plannen aan de Merseloseweg wordt gebruikt om de verplaatsing van het ziekenhuis, waaraan de gemeente niet meebetaalt, te kunnen financieren.

Nadat de haalbaarheid van de beide locaties, De Wieën en Merseloseweg, is aangetoond sluitende gemeente en VieCuri een samenwerkingsovereenkomst om beide plannen te kunnen ontwikkelen. Deze overeenkomst wordt aan de gemeenteraad voorgelegd en moet voor de zomer van volgend jaar een feit.

Lees meer over VieCuri in Peel en Maas van donderdag 26 november.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten