Afbeelding

Mogelijk woningen op locatie VieCuri

Algemeen

De gemeente Venray onderzoekt de mogelijkheid van woningbouw op de locatie van het VieCuri-ziekenhuis aan de Merseloseweg. Begin 2021 zijn de resultaten van dat onderzoek bekend. Het project is onlosmakelijk verbonden met de plannen om het ziekenhuis te verplaatsen naar een locatie op sportpark De Wieën nabij gezondheidscentrum Wieënhof. Zowel de gemeente Venray als VieCuri wil met die verbinding voorkomen dat de locatie aan de Merseloseweg nog niet is ingevuld als de verhuizing van het ziekenhuis een feit is. 

Hoe die nieuwbouw eruit gaat zien is nog onduidelijk. Ook over hoeveel woningen het gaat en of het bestaande gebouw geschikt is voor appartementen is onbekend. In eerste instantie wordt gedacht aan een mix van woningtypen, passend bij de bestaande behoefte en passend in de directie omgeving. De opbrengst van plannen aan de Merseloseweg wordt gebruikt om de verplaatsing van het ziekenhuis, waaraan de gemeente niet meebetaalt, te kunnen financieren.

Nadat de haalbaarheid van de beide locaties, De Wieën en Merseloseweg, is aangetoond sluitende gemeente en VieCuri een samenwerkingsovereenkomst om beide plannen te kunnen ontwikkelen. Deze overeenkomst wordt aan de gemeenteraad voorgelegd en moet voor de zomer van volgend jaar een feit.

Lees meer over VieCuri in Peel en Maas van donderdag 26 november.

Uit de krant