Leden van Kiwanisclub Schieëpersland overhandigen burgemeester Winants symbolisch de 1198 jassen.
Leden van Kiwanisclub Schieëpersland overhandigen burgemeester Winants symbolisch de 1198 jassen. Foto: Persfoto

Geef een jas, verwarm een hart groot succes

Algemeen

De inzamelingsactie Geef een jas, verwarm een hart is in Venray een groot succes geworden. Inwoners gaven massaal gehoor aan de oproep van burgemeester Winants om een warme jas te geven voor mensen die het op dit moment moeilijk hebben. Met steun van serviceclub Kiwanis Schieëpersland werden in totaal 1198 jassen ingezameld, 225 kinderjassen, 563 damesjassen en 408 herenjassen. Sommige jassen waren nog nooit gedragen.

De jassen worden vanaf woensdag 25 november, alle woensdagen tot Kerstmis tussen 13.00 en 16.30 uur, uitgegeven bij 2Switch, De Hulst 9 in Oostrum. Iedereen die dat nodig heeft kan daar zelf gratis een jas komen uit zoeken. Burgemeester Luc Winants is heel blij met het resultaat en bedankt iedereen die één of meer jassen heeft gebracht. “Ik ben er trots op dat dit soort dingen in Venray gebeuren”, aldus de burgemeester. Hij hoopt dat alle jassen goed terechtkomen.

De burgemeester dankt ook de leden van Kiwanis Schieëpersland, makelaar Suyderland (die het pand om niet ter beschikking heeft gesteld) en 2Switch voor de opslag en uitgifte van de jassen.

Uit de krant