Dagelijks Leven bouwt aan de D'n Herk  een derde zorglocatie voor mensen met dementie.
Dagelijks Leven bouwt aan de D'n Herk een derde zorglocatie voor mensen met dementie. Foto: Persfoto

Dagelijks Leven opent derde zorglocatie in Venray

Algemeen

Dagelijks Leven bouwt aan de D’n Herk in Venray in een kleinschalige setting een derde zorglocatie voor mensen met dementie. 

Het Rooyhuis komt naast het al bestaande Het Tryneshuis aan de D’n Herk 98: “De huizen staan naast elkaar midden in de wijk. Dat we een derde woonzorglocatie mogen openen in Venray, vinden we geweldig”, vertelt opstartmanager Judith Bunt van Het Rooyhuis. “Alle voorzieningen zijn dichtbij en de D’n Herk ligt in een gezellige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners van beide huizen zo veel mogelijk deel uit te laten maken van de wijk. Hier kan dat perfect!”

Bewoners zijn verzekerd van 24-uurs gespecialiseerde zorg en beschikken over een eigen studio die met eigen meubels kan worden ingericht. Dat beide huizen geen standaard woonzorglocaties zijn, blijkt wel uit de motivatie die Judith Bunt geeft om bij Dagelijks Leven te werken: “Ik ben enorm trots dat ik opstartmanager mag zijn van Het Rooyhuis. Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle dagbesteding en worden de maaltijden iedere dag vers bereid door onze eigen kok. Bewoners die dat leuk vinden mogen bijvoorbeeld meehelpen met koken, gewoon als thuis.”

Meer informatie over wonen in Het Rooyhuis? Mail naar j.bunt@dagelijks-leven.nl of bel 06 - 57082936.

Uit de krant