Logo peelenmaasvenray.nl
<p>In de buidels van drie rode reuzenkangoeroes zijn recent &lsquo;joey&#39;s&rsquo; gezien.</p>

In de buidels van drie rode reuzenkangoeroes zijn recent ‘joey's’ gezien.

(Foto: ZooParc Overloon)

Beschuit met muisjes in ZooParc Overloon na geboortegolf

Bij ZooParc zijn de beschuit met muisjes niet aan te slepen.

In de Overloonse dierentuin zijn in de afgelopen weken tien dieren geboren. Het gaat om vier pinguïns, drie rode reuzenkangoeroes en drie capibara’s. Bij de Afrikaanse pinguïns kwamen er vier jongen uit het ei gekropen. Dat zouden er zelfs nog meer kunnen worden. “De pinguïn heeft een vast broedseizoen aan het einde van het jaar, dus er is zeker kans dat er nog meer eieren uitkomen”, vertelt hoofd dierverzorging Steven van den Heuvel.

De Afrikaanse pinguïns verblijven sinds 2015 in ZooParc. “Destijds moesten ze eerst even settelen en koppeltjes vormen. Inmiddels zien we sinds 2018 een stijgende lijn in het aantal geboortes. Dat is hartstikke fijn”, vervolgt Van den Heuvel. De Afrikaanse pinguïn wordt namelijk ernstig bedreigd. Er is dan ook een fokprogramma voor deze diersoort.De drie capibara’s werden vorige week geboren en zijn daarmee de jongste dieren in het park. Deze grootst levende knaagdierensoort staat bekend als waterzwijn, vanwege het feit dat zij veel in het water vertoeven. “Hun neusgaten, ogen en oren zitten boven op de kop. Hierdoor kan een capibara ook tijdens het zwemmen horen, zien en ruiken”, legt Van den Heuvel uit.

In de buidels van drie rode reuzenkangoeroes zijn recent ‘joey’s’ gezien: een jong dat inmiddels een paar maanden oud is, maar nog niet uit de buidel komt. “Pasgeboren kangoeroes zijn heel erg klein. Ze kruipen direct na de geboorte in de buidel om daar verder te groeien. Pas na een paar maanden steken ze hun koppies boven de buidel uit en weten we dat ze er zijn. Het duurt vervolgens nog eventjes voordat de jongen uit de buidel komen”, besluit Van den Heuvel.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten