Een impressie van het nieuwbouwproject Annahaeghe,
Een impressie van het nieuwbouwproject Annahaeghe, Foto: Renschdael Groep

Sint Annalaan in ere hersteld

Algemeen

Het Annapark in Venray is volop in ontwikkeling. Naast alle werkzaamheden voor het nieuwbouwproject Annahaeghe, de renovatie van het hoofdgebouw en de ontwikkeling van de gebouwen St. Jozef en St. Pieter, gaan ook andere activiteiten op het Annapark door. Binnenkort wordt gestart met groot onderhoud aan de karakteristieke Sint Annalaan, voorheen ook wel Eikendreef genoemd. Deze laan wordt in ere hersteld door grootschalige aanplant van nieuwe eikenbomen.


De Sint Annalaan, die het Annapark geheel doorkruist, is een belangrijk historisch element binnen het gebied. Een rijksmonumentale laan met aan weerszijden ruim 100 jaar oude Amerikaanse eikenbomen die samen een prachtig ensemble vormen. Naast reguliere onderhoudswerkzaamheden aan deze laan worden in opdracht van eigenaar Renschdael Groep circa 40 nieuwe volwassen eikenbomen bijgeplaatst om deze prominente as door het park helemaal in ere te herstellen. Om het groene karakter van het park nog verder te versterken, worden ook veel nieuwe lindebomen geplant langs de Theresialaan, de voormalig Lindedreef, én worden diverse andere soorten bomen geplant op prominente plekken in het Annapark.

Voor de aanvoer en de hijs- en grondwerkzaamheden is zwaar materieel nodig. Om de veiligheid van passanten, gebruikers en werknemers op het Annapark te waarborgen, wordt de Sint Annalaan tijdens de werkzaamheden tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Ook de noordelijke fiets- en voetgangersentree van het Annapark aan het Makkenpad wordt gedurende de werkzaamheden gesloten, waardoor doorgaand voetgangers- en fietsverkeer tijdelijk niet mogelijk is. De werkzaamheden starten vanaf week 48 en hebben een verwachtte doorlooptijd van circa vijf weken.

Na afronding van deze werkzaamheden is het karakteristieke uiterlijk van deze prachtige laan verder versterkt en geborgd voor de toekomst en is het groene karakter van het Annapark verder benadrukt. Alle ontwikkelingen op het Annapark zijn te volgen op www.annapark.nl.

Uit de krant