Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Foto ter illustratie.</p>

Foto ter illustratie.

(Foto: pixabay)

Limburg dikst bezaaid met fysiotherapeuten

De provincie Limburg heeft relatief het grootste aantal fysiotherapiepraktijken van Nederland. Per 10.000 inwoners zijn er in deze provincie 7,8 praktijken te vinden. Daarmee ligt Limburg flink boven het landelijk gemiddelde van 6,6 praktijken per 10.000 inwoners.

De gemeente Venray scoort in het onderzoek van vergelijkingssite Independer hoog. In Venray zijn namelijk 7,8 fysiotherapiepraktijken per 10.000 inwoners. Venray is daarmee samen met Venlo (7,8) de koploper van Noord- en Midden-Limburg.

Vergeleken met de omliggende gemeentes is Venray koploper van de regio. Het aantal fysiotherapiepraktijken in de gemeente ligt hoger dan bijvoorbeeld in Boxmeer (6,8), Sint Anthonis (6), Gemert-Bakel (7,2), Deurne (7,1), Horst aan de Maas (6,8) en Bergen (4,6).

Ook op gemeentelijk niveau zijn er grote verschillen te zien in het relatieve aanbod van fysiotherapiepraktijken. De grootste uitschieter is het Noord-Hollandse Landsmeer, waar per 10.000 inwoners 21,8 praktijken zijn. Ook Vlieland (17,3), Hattem (13,9) en Ameland (13,5) scoren goed. In Staphorst is het aanbod fysiotherapiepraktijken juist het meest schaars: hier is per 10.000 inwoners net iets meer dan één praktijk te vinden (1,2). In de gemeenten Opmeer (1,7), Harlingen (1,9) en Oosterhout (2) is het aanbod fysiotherapiepraktijken ook beperkt. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer dat eigen gegevens in combinatie met data van het CBS analyseerde.

Bas Knopperts van Independer: “Wij horen vaak misverstanden over fysiotherapie. Zo weet lang niet iedereen dat fysiotherapie niet onder de basisverzekering valt en je meestal zelf moet betalen als je hiervoor geen aanvullende verzekering hebt. Er is wel een uitzondering voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Zij krijgen fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste negen fysio-behandelingen altijd vergoed uit de basisverzekering.”

Bron: Independer

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten