Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Verhalen in het Venrays.&nbsp;</p>

Verhalen in het Venrays. 

(Illustratie: Veldeke Venray)

Voorleesboek in Venrays dialect

De commissie Volkscultuur van Veldeke Limburg heeft een project opgezet om voor peuters en kleuters een voorleesboek met verhalen in het Limburgs dialect te realiseren.

De commissie vroeg daarvoor aan Limburgstalige schrijvers een verhaaltje te schrijven voor kinderen, waarna zowel korte als lange verhalen binnenkwamen. Daaruit is een selectie gemaakt en zijn 26 verhalen gebundeld  in een kinderboek. Veldeke Venroj werkte mee aan dit project en Mariel van den Munckhof nam als bestuurslid van Veldeke Venroj de vertaling in het Venrays op zich.

Het resultaat: een uitgave van verhaaltjes in Venrays dialect. Een kinderboek met een harde kaft en mooie illustraties. Een kinderboek dat zich uitstekend leent om uit voor te lezen in Venrays dialect of, voor de wat oudere kinderen, om zelf te lezen. Vanaf maandag 16 november is dit kinderboek verkrijgbaar bij boekhandel Roojboek in Venray. Het gaat om een eenmalige uitgave (op=op). Prijs: 12,50 euro.

Overigens is er ook nog een beperkte oplage van de Venrodse Scheurkalender 2021 verkrijgbaar.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten