Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Rosanne Stoks werkt samen met het productieteam van Chris Brown.</p>

Rosanne Stoks werkt samen met het productieteam van Chris Brown.

(Foto: Henk Lammen)

Rosanne gaat internationaal

Rosanne Stoks (24) uit Leunen maakte in coronatijden van de nood een deugd. Ze pakte haar passie, zingen, weer op en is nu met het productieteam van de Amerikaanse zanger, danser en acteur Chris Brown bezig met de realisatie van een nieuwe ep met vier nummers. “Twee nummers zijn inmiddels klaar, de andere twee zijn in de maak.”

Na haar middelbareschooltijd rondde Rosanne Stoks de opleiding uitvoerend artiest dans aan ROC Rijn IJssel in Arnhem met succes af. Ze woont nog steeds in de hoofdstad van de provincie Gelderland en leidt een druk leventje. Als projectmanager van een reclamebedrijf in Amsterdam werkt ze voor grote concerns als Nestle, Unilever en Heineken. “Ik bedenk en maak reclamecampagnes voor bedrijven in de foodsector. Enorm leuk werk.” 

Daarnaast werkt ze samen met bekende dj’s als Ronnie Flex en Firstman. “Ik sta achter de draaitafel en zing in achtergrondkoortjes. Het begon tijdens de coronamaanden te kriebelen om weer meer met muziek te gaan doen. En dan bedoel ik zelf iets te produceren en zingen.” Haar manager Stanley is daarin haar steun en toeverlaat, terwijl de Nederlandse dj Airietja met zijn netwerk zorgt voor internationale contacten. Rosanne vindt het een eer om samen te werken met het productieteam van Chris Brown, een grootheid in de R&B-scene. “Hij is echt een popidool van mij. Een hele grote in de scene die al heel wat tophits achter zijn naam heeft staan. Dat ik nu met zijn productieteam mag samenwerken, is fantastisch. Of ik hem al heb ontmoet? Jammer genoeg nog niet, hopelijk komt het er binnenkort een keer van. Eerst maar eens dit project met succes afronden.” 

De afgelopen maanden waren hectisch. Tripjes naar Los Angeles, Londen en Parijs om haar nieuwe dromen te verwezenlijken. “Ik was geregeld bij opnamen van artiesten en daar leerde ik agent en producer Airietja kennen. Hij reist de wereld rond voor muziek, is bekend in LA en Miami. In de studio’s in Amsterdam kent iedereen hem.” Airietja herkende het talent van Rosanne toen hij haar hoorde zingen. “Ik was gewoon aan het meezingen tijdens een studiosessie en bedacht er allemaal riffjes en stemmetjes op. Gewoon voor de leuk. Airietja was meteen enthousiast. ‘Daarmee moeten we iets mee doen’, was zijn reactie.” 

Na een lange zoektocht en contacten met tal van studio’s voelt Rosanne zich nu thuis bij Rich2gether in Diemen. Internationaal zijn er contacten met de labels Rewind Music en Warner UK, heeft ze studiosessies met het producer- en songwriterteam van Chris Brown. In Parijs legde ze muzikale contacten met twee producers. Uiteindelijk moet dit leiden tot het uitbrengen van de nieuwe ep via Spotify. Love and lust en Tell me when you ready zijn de eerste nummers. Twee heerlijk in het gehoor liggende Engelstalige nummers. Alle stemmen en harmonieën zijn door haarzelf gezongen en opgenomen. Met hoe kan het anders, de liefde als thema. “Nee, ik ben nog vrijgezel. Dat bevalt me prima”, lacht de Leunse zangeres. “Maar liefde is natuurlijk het meestgebruikte thema in alle muziekstijlen. Vandaar de keuze.” Een internationale carrière zou mooi zijn, maar is niet zaligmakend voor Rosanne Stoks. “Ik wil mensen bereiken met mijn muziek. Dat zou mooi zijn als Leuns meisje.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten