Op woensdag 17 maart 2022 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats.
Op woensdag 17 maart 2022 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Foto: Ron Koenen

Gezocht: tellers en leden voor stembureaus

Algemeen

De gemeente Venray zoekt stembureauleden voor de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 17 maart en medewerkers voor het tellen van de stemmen. 


Het stembureaulid moet 18 jaar of ouder zijn, is de hele dag beschikbaar (van 7.30 uur tot 21.00 uur), spreekt goed Nederlands en krijgt een verplichte digitale training van anderhalf uur. Daar staat een vergoeding van 131 euro tegenover. Stemmentellers kunnen een vergoeding van 40 euro tegemoetzien. Daarvoor stellen ze zich op 17 maart vanaf 20.45 uur beschikbaar voor het telwerk waarvoor een onbekend aantal uren wordt uitgetrokken. Tellers zijn eveneens minstens 18 jaar en volgen van tevoren een snelcursus tellen. De verkiezingen worden georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM en de regering.

Wie in deze coronacrisis tot een risicogroep behoort of het niet fijn om veel mensen te zien, kan zich beter niet aanmelden, meldt de gemeente Venray. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat alleen op 17 maart gestemd kan worden. Om de kiezers meer te spreiden hebben de landelijke partijen D66 en PvdA een voorstel ingediend het aantal stemdagen uit te breiden naar drie dagen. Aanmelden: venray.mijnverkiezing.nl/mijnverkiezing/portaal/inleiding

Uit de krant