Basisschoolleerlingen maken op een moderne en virtuele manier kennis  met de wielersport.
Basisschoolleerlingen maken op een moderne en virtuele manier kennis met de wielersport. Foto: Persfoto

Shimano start met Kids Cycling Experience

Algemeen

Het Shimano Experience Center en Limburg Cycling hebben de handen in elkaar geslagen en een kennismakingsprogramma samengesteld voor de bovenbouw van Limburgse basisscholen. Het Experience Center van ’s werelds grootste speler op de markt van fietsgerelateerde artikelen in Valkenburg en het Limburgse Wielerplatform bieden een twee uur durend programma aan onder de naam Kids Cycling Experience. Onder andere een workshop fietsonderhoud, een wielerquiz, virtueel fietsen en een wielerspeurtocht maken deel uit van deze experience’ voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. 

Het Shimano Experience Center in Valkenburg biedt de consument de mogelijkheid om Shimano’s nieuwste technologieën te testen op het gebied van de wieler-, hengel- en roeisport. General manager Rob Damoiseaux is blij met deze uitbreiding van mogelijkheden bij het Shimano Experience Center in wereldwielerstad Valkenburg. “Sinds de opening hebben we voor reeds vele (doel)groepen activiteiten en evenementen georganiseerd, maar een project om ook groepen kinderen kennis te laten maken met ons Experience Center in relatie tot de wielersport ontbrak nog. Prachtig dat we hier nu structureel invulling aan kunnen gaan geven”.

Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling ziet het project als mooie volgende stap om de jeugd voor de wielersport te interesseren. “We zetten in het Limburgs Wielerplan 2020-2025 ook volop in op virtueel fietsen. Naast de clinics met Jumbo-Visma op de middelbare scholen, kunnen we op deze manier ook de basisschoolleerlingen op een moderne en virtuele manier kennis laten maken met de wielersport. Het Shimano Experience Center in Valkenburg is bovendien modern en hip ingericht en daardoor ideaal om de jeugd te inspireren”.

Kijk voor meer informatie over het programma op www.limburgcycling.com of op https://shimano-ec.com.

Uit de krant