Het vastelaovesseizoen in coronatijd begint zaterdagavond met de groeëte Vorsteraodselskwis op Peel en Maas TV.
Het vastelaovesseizoen in coronatijd begint zaterdagavond met de groeëte Vorsteraodselskwis op Peel en Maas TV. Foto: Persfoto

Vastelaovesquiz op Peel en Maas TV

Algemeen

Op Peel en Maas TV is komende zaterdag vanaf 20.00 uur de groeëte Vorsteraodselskwis te zien.

Vastelaovend 2020-2021 wordt vanwege het heersende coronavirus een heel bijzonder seizoen, zonder grote evenementen en prinselijke hoogheden en boerengezelschappen. In Venray start de vastelaovend traditioneel met het Vorstenraodsbal, waarbij alle carnavalsverenigingen uit de gemeente Venray aanwezig zijn. Vanwege de huidige coronarichtlijnen kan ook dat bal dit seizoen niet plaatsvinden. Maar er is een alternatief gevonden. Op zaterdag 14 november kunnen belangstellenden deelnemen aan de zogeheten Vorsteroadselskwis, waarbij de vorsten van alle vijftien aangesloten verenigingen in filmpjes circa 45 quizvragen stellen die door de kijkers beantwoord kunnen worden. 

De quiz, die wordt gepresenteerd door vorst Jop van De Spurriemök uit Oirlo en vorst Steef van De Keavers uit Holthees-Smakt, is live te volgen op zowel het tv- als het YouTube-kanaal van Peel en Maas TV. De deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven en dingen op die manier mee naar leuke prijzen. Aanmelden via www.vorsteraodselskwis.nl. Venray Bloeit heeft dit initiatief van Vorstenraod Rooy en Peel en Maas TV omarmd.

Uit de krant