Handbalster Harma van Kreij in EK-selectie | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
<p>&nbsp;Harma van Kreij is gselecteerd vo<strong>or het EK in Noorwegen en Denemarken.</strong> </p>

 Harma van Kreij is gselecteerd voor het EK in Noorwegen en Denemarken.

(Foto: Archief Peel en Maas)

Handbalster Harma van Kreij in EK-selectie

Handbalster Harma van Kreij uit Geijsteren is door bondscoach Emmanuel Mayonnade  geselecteerd voor het EK in Noorwegen en Denemarken, dat van 3 t/m 20 december gespeeld wordt. Van Kreij, spelend voor de Sloveense topclub RK Krim Mercator, en Nikita van der Vliet gaan zich opmaken voor hun eerste eindtoernooi. Achttien speelsters reizen af naar Trondheim. Zestien speelsters worden opgenomen in de wedstrijdselectie. 

In voorbereiding op het EK spelen de Oranjedames op 28 november een oefenwedstrijd tegen Montenegro. Om 16.15 uur klinkt het beginsignaal in een leeg Maaspoort Sports & Events in Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld zonder publiek, maar is wel live te volgen via de NOS. De eerste helft wordt uitgezonden op www.nos.nl. De tweede helft is live te zien op NPO1. 

Het Nederlands team is bij het EK ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. De Oranjedames spelen al hun poulewedstrijden in Trondheim, Noorwegen. Ze nemen het op 4 december in de eerste wedstrijd op tegen Servië. Daarna volgen de duels tegen Kroatië en Hongarije. De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. Als de Oranjedames doorgaan naar de Main Round spelen ze die wederom in Trondheim. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend, de finales worden ook in de Spektrum Arena in Trondheim gespeeld.

Voor meer informatie:

https://www.handbal.nl/blog/2020/11/09/mayonnade-maakt-definitieve-ek-selectie-bekend/?fbclid=IwAR0DQu9y51b_AVwecJhB8da5ogo93xbgtSwKDe0nI3IZm5wOhCizYN2T04U

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten