Sluiting huisartsenpost Venray stap dichterbij | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Antoon Jeuken

Sluiting huisartsenpost Venray stap dichterbij

De Raad van Bestuur van Cohesie heeft  vrijdag een voorgenomen besluit genomen tot het werken vanuit één centrale spoedpost in Venlo per 1 april 2021. Dat meldt de directie in een persbericht. 

Hiermee neemt de Raad van Bestuur het advies over dat op 26 oktober door de leden van Cohesie werd uitgesproken tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV). De stakeholders en ketenpartners zijn vrijdag op de hoogte gebracht van dit voorgenomen besluit en Cohesie gaat met hen in gesprek om af te stemmen wat dit voornemen voor hun organisatie betekent en welke knelpunten mogelijk ontstaan. Na dit proces van afstemming volgt een definitief besluit. 

Naar aanleiding van de ‘Toekomstvisie HAP Noord-Limburg’ heeft de Raad van Bestuur tijdens de ALV op 26 oktober een plan gepresenteerd om te gaan werken vanuit één centrale spoedpost in Noord-Limburg. Vervolgens hebben de leden zich hierover uitgesproken. Leo Kliphuis: “Het werken vanuit één centrale spoedpost in Venlo genoot een duidelijke voorkeur met 82% voor en 18% tegen bij 99% vertegenwoordiging van de huisartsen. Als Raad van Bestuur volgen we dit advies en nemen dit over als voorgenomen besluit.”

Wanneer er na afstemming met alle betrokken organisaties een definitief besluit wordt genomen tot het werken vanuit één centrale spoedpost, betekent dit dat de huisartsenpost in Venray zal sluiten per 1 april 2021.

De huisartsenpost verzorgt de acute huisartsenzorg voor patiënten in de avond- nacht- en weekenduren. De mogelijke sluiting van de huisartsenpost heeft geen gevolgen voor de reguliere huisartsenzorg in de dagpraktijken in Venray. Cohesie is een coöperatie, waar alle praktijkhoudende huisartsen van de regio lid van zijn. In het gehele werkgebied zijn dit 105 leden. In de ALV worden de besluiten genomen over praktijkoverstijgende onderwerpen die het werk van de huisartsen direct beïnvloeden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten