lzendaalcollege Boxmeer en Gennep: meeloopochtenden voor groep 8.
lzendaalcollege Boxmeer en Gennep: meeloopochtenden voor groep 8. Foto: Persfoto

Meeloopdagen Elzendaalcollege

Algemeen

Om leerlingen van groep 8 te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze na het basisonderwijs, nodigt het Elzendaalcollege hen deze maand uit om een ochtend mee te lopen op school.

De meeloopochtenden van het Elzendaalcollege in Gennep staan gepland op dinsdag 17 en woensdag 18 november. Op deze dag krijgen leerlingen de kans om de school te verkennen. De groep 8’ers krijgen een verkort lesprogramma aangeboden waarbij zij naast de traditionele vakken ook een aantal extra lessen volgen zoals Anglia, extra Engelstalig onderwijs op de school. Daarnaast maken ze kennis met Passies & Dromen. Voor dit onderwijsprogramma wordt wekelijks ruimte in het lesrooster gemaakt en volgt elke eerste- en tweedejaars leerling zijn passie of droom, zoals koken, zingen, dansen, grimeren, sporten of mozaïeken.

Op dinsdag 24 en woensdag 25 november is groep 8 welkom op het Elzendaalcollege in Boxmeer. Ook in Boxmeer bestaat het programma uit een aantal traditionele lessen, maar ook Anglia, Design & Innovation, muziek en/of tekenen komen aan bod. “Gezien de huidige coronamaatregelen, mogen we helaas geen ouders binnenlaten”, vertelt Lisette Verstegen, locatiedirecteur Elzendaalcollege Boxmeer. “Gelukkig kunnen we de leerlingen wél kennis laten maken. De scholen in de regio hebben hierover gezamenlijke afspraken gemaakt.”

Meer informatie over het aanmelden voor de meeloopochtenden en data van proeflessen, informatieavonden en open dagen op www.elzendaalcollege.nl.

Uit de krant