Bij een keukenbrand bij ggz-instelling Vincent van Gogh in Venray zijn zaterdagavond drie mensen gewond geraakt.
Bij een keukenbrand bij ggz-instelling Vincent van Gogh in Venray zijn zaterdagavond drie mensen gewond geraakt. Foto: SK-Media

Gewonden bij keukenbrand Vincent van Gogh

Algemeen

Bij een keukenbrand in een gebouw aan D’n Herk op het terrein van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg aan de Stationsweg in Venray zijn zaterdag rond 19.00 uur drie mensen gewond geraakt. 

De drie zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vijf anderen die rook inademden konden  ter plekke worden behandeld, meldt de brandweer. Het vuur ontstond doordat een frietpan in brand was gevlogen. Voordat de brandweer arriveerde was de brand al geblust door een bhv’er van de ggz-instelling. Veertien bewoners zijn geëvacueerd en ondergebracht in een ander pand van de instelling. Naar verwachting kunnen ze zaterdagavond, zodra het pand door de brandweer voldoende is geventileerd, terug naar hun eigen afdeling.

Hoe groot de schade is, is niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn van het drietal dat naar het ziekenhuis is gebracht.  Vincent van Gogh biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg voor jongeren, volwassenen en ouderen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant