Logo peelenmaasvenray.nl
<p><br>Johan van de Beek is onderzoeksjournalist en columnist bij Dagblad De Limburger. </p>


Johan van de Beek is onderzoeksjournalist en columnist bij Dagblad De Limburger.

(Foto: Persfoto)

Interactieve lezing over nepnieuws

Wil je meer weten over de werkwijze van de media, over nepnieuws en de krachten erachter? Schuif dan online aan bij de lezing van onderzoeksjournalist en mediakenner Johan van de Beek. Maandag 2 november, vanaf 19,30 uur, via het Facebookaccount van #RespectOn of via het YouTubekanaal van de gemeente Venray.


Johan van de Beek is onderzoeksjournalist en columnist bij Dagblad De Limburger. Hij houdt zich al geruime tijd bezig met actuele maatschappelijke kwesties. Onder meer verdiepte hij zich in jihadisme en islamterrorisme en was co-auteur van het boek over de Maastrichtse Syriëganger Sultan Berzel.

Nepnieuws en complottheorieën hebben de laatste maanden tijdens corona weer terrein gewonnen. Van oudsher gerespecteerde nieuwsorganisaties liggen samen met de overheid en de wetenschap onder vuur. Op internet doen allerlei complottheorieën de ronde. Van de Beek legt in een videopresentatie met tal van voorbeelden uit hoe nepnieuws werkt en vertelt hoe je je ertegen kunt wapenen. Via Facebook.com/RespectOn of het YouTubekanaal van de gemeente Venray kunnen kijkers reageren en vragen stellen tijdens de lezing.
De interactieve lezing wordt gehouden in de Week van Respect in Venray. In deze week eindigt ook het driejarig project #RespectOn. In het kader van dit project kregen leerlingen van het Raayland College lessen in mediawijsheid.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten