Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Pixabay

VieCuri gaat coronapatiënten overplaatsen

De ziekenhuizen koersen nog steeds op het slechtste scenario qua aantallen coronapatiënten, ondanks de twee weken geleden ingezette nieuwe maatregelen, zei onlangs Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. VieCuri in Venlo ondervindt het aan den lijve. Dinsdagochtend waren er 29 covidpatiënten opgenomen in VieCuri, van wie er tien op de intensive care lagen, 24 uur later waren er dat 37 van wie elf op de ic. Voor VieCuri aanleiding een traject in gang te zetten voor het overplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen. Sinds 1 september zijn zeven coronapatiënten in het Venlose ziekenhuis overleden. 


Hoe is het op dit moment gesteld met de afschaling van de reguliere, niet-coranagerelateerde zorg bij het ziekenhuis? Door de verwachte toestroom aan coronapatiënten is ziekenhuis VieCuri genoodzaakt om sinds maandag 19 oktober een deel van de gewone zorg af te schalen. Dit betekent dat een aantal geplande operaties wordt afgezegd als dat medisch verantwoord is. Twee van de tien operatiekamers zullen sluiten, dit treft zo’n tien tot vijftien patiënten per dag. Patiënten die komende maandag of dinsdag een operatie zouden hebben en van wie de afspraak wordt verzet, zijn hierover al geïnformeerd. Het ziekenhuis begrijpt dat het uitstellen van een operatie heel vervelend is en vraagt om begrip”, aldus IJsbrand Schouten, lid van de Raad van Bestuur van VieCuri. “Wij vinden dit verschrikkelijk, maar noodzakelijk. In onze regio Noord-Limburg loopt het aantal besmettingen en opnames flink op. Daarnaast is landelijk afgesproken dat ziekenhuizen elkaar helpen en patiënten overnemen als dat nodig is. De les van de eerste golf is dat we de normale ziekenhuiszorg zoveel als mogelijk overeind willen houden. De afspraken op poli’s gaan vooralsnog gewoon door. En uiteraard blijft ook de acute zorg, verloskundige zorg, cardiologische spoedzorg en onze zorg aan patiënten met kanker overeind. Ons algehele ziekteverzuim is niet hoger dan normaal, 4 à  5 procent. Daarmee hebben we ‘geluk’ als je het vergelijkt met de situatie bij sommige andere ziekenhuizen.”

Donderdag in Peel en Maas mer informatie. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten