Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Volt

Fons Janssen uit Veulen wil Tweede Kamer in

Fons Janssen is verkozen op plaats 9 om namens de Europese partij Volt mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De Europese partij Volt doet in 2021 voor het eerst mee met de Tweede Kamerverkiezingen. Janssen kreeg tijdens het congres afgelopen zaterdag genoeg steun van de leden om in maart 2021 Volt te vertegenwoordigen op de kieslijst.

De 24-jarige Veulenaar studeert de eerste maand van 2021 af bij de Wageningen universiteit als biotechnoloog. Fons Janssen: “Tijdens mijn studie wist ik al dat ik erna iets wil doen om maatschappelijke impact te maken. Ik zie bijvoorbeeld dat mijn vakgebied enorme doorbraken kan maken in de landbouw, gezondheidszorg en chemie, maar dat een grotere politieke visie ontbreekt. Naast het studeren zet ik me al actief in bij het Nederlandse Klimaatakkoord en de Europese Green Deal via verschillende jongerenorganisaties. Het is heel gaaf dat ik campagne mag voeren om misschien ook wel volksvertegenwoordiger te worden.”

Tijdens het congres werd ook het concept-verkiezingsprogramma gepresenteerd. De partij, die op dit moment in 29 Europese landen actief is, wil zich in Nederland onder andere hard maken voor een klimaatneutraal Nederland in 2040, gratis onderwijs en herinvoering van de basisbeurs, en een stevig beleid voor innovatie en digitalisering.

Volt is opgericht in maart 2017 en behaalde meer dan een half miljoen stemmen tijdens de Europese verkiezingen. Dit leverde hen een zetel op in het Europees Parlement. Sindsdien heeft Volt in Bulgarije, Italië en Duitsland ook op lokaal niveau zetels verkregen. De Europese partij zet zich in voor een daadkrachtig Europa en uitdagingen zoals klimaatverandering, sociale gelijkheid, gezondheid en democratische vernieuwing.

Fons Janssen kijkt er erg naar uit om campagne te gaan voeren. “Het speciale aan Volt is dat alle Europese leden deze verkiezingen gaan volgen en zelfs gaan ondersteunen. Zo hebben we naast 1600 Nederlandse leden ook veel partijgenoten en lokale politieke vertegenwoordigers in het Duitse Nordrhein-Westfalen. Zij geven aan mee te willen helpen met digitale evenementen en het uitdelen van flyers in Nederland, als corona het toelaat. Ik denk dat dit ook de toekomst is van politieke campagnes, omdat een Europese partij veel effectiever de middelen kan verzamelen. Bovendien is Volt consistent met beleid op Europees, nationaal en lokaal niveau. Daarmee versterken we ook het vertrouwen in de politiek, omdat Nederland de grote uitdagingen van mijn generatie niet alleen kan oplossen.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten