De regenboogvlag  in top.
De regenboogvlag in top. Foto: Persfoto

Regenboogkleuren tijdens programma over tolerantie

Algemeen

De Stichting Coming Inn presenteert woensdag 4 november een programma rond het thema tolerantie en inclusiviteit. De regenboogvlag gaat virtueel in top vanaf 19.30 uur. Het programma is vanwege corona online te volgen.

Politiemedewerker Catja Bergsma vertelt over haar ervaringen in het politiekorps en over het werk voor Roze in Blauw, de organisatie die zich binnen de politie inzet voor de gelijkwaardige behandeling van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. Online vertellen ook jeugdwerkers hoe belangrijk het is dat jongeren elkaar respecteren en iedereen ongeacht hun seksuele geaardheid in hun waarde laten. Aanwezig is ook het Vraagpunt Discriminatie. Daar kan iedereen, jong en oud, terecht voor advies en om discriminatie te melden.

De organiserende stichting Coming Inn komt in Venray op voor de belangen van lhbti’ers. De presentatie van de avond is in handen van Peggy Keijsers. Het programma van Coming Inn vindt plaats in het kader van de Week van Respect in Venray. De activiteiten tijdens de Venrayse Week van Respect zijn te volgen via facebook.com/RespectOnVenray en het YouTubekanaal van de gemeente Venray.

Uit de krant