Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Het Paaseilandbeeld is&nbsp; voorzien van een nieuw mondkapje.</p>

Het Paaseilandbeeld is  voorzien van een nieuw mondkapje.

(Foto: René Poels)

Nieuw mondkapje Paaseilandbeeld

Het bekende  Paaseilandbeeld op de rotonde op de Brugstraat in Wanssum is voorzien van een nieuw mondkapje.

De ‘cars’ op het mondkapje wijzen op het feit dat veel auto’s deze vijf meter hoge rotonde passeren. Het is voor de automobilisten en andere passanten tevens een herinnering om in de openbare ruimtes mondkapjes te dragen ter voorkoming van verdere uitbraak van het coronavirus. Het Paaseilandbeeld is gemaakt van cortenstaal door kunstsmid Juul Baltussen uit Westerbeek. Het is op de rotonde geplaatst bij gelegenheid van het 15-jarige jubileum van de mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum.

Die steunde destijds een weeskinderenproject in Chili, niet ver van het beroemde Paaseiland. Net als Manneke Pis in Brussel krijgt het Paaseilandbeeld in Wanssum af en toe ook een bijzondere aankleding, geïnspireerd door de actualiteit.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten