Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Rein Dupont is benoemd tot wethouder van de gemeente Meerssen.&nbsp;</p>

Rein Dupont is benoemd tot wethouder van de gemeente Meerssen. 

(Foto: archief Peel en Maas)

Rein Dupont wethouder Meerssen

Oud-waterschapsbestuurder Rein Dupont uit Oostrum en oud-wethouder van Roermond Gerard IJff zijn de twee nieuwe wethouders van de gemeente Meerssen.

Dat is zaterdagmorgen bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de partijen Lokaal DNA, CDA, KIJK!!! en Focus.

Rein Dupont (CDA, 62) was twaalf jaar gemeenteraadslid in Venray en daarna tien jaar lid van het dagelijks bestuur van het Waterschap Peel en Maasvallei en later van het fusiewaterschap Waterschap Limburg, waar hij verantwoordelijk was voor alle dijkversterkingsprojecten in Limburg. Daar stopte hij in mei 2019 mee. Sindsdien maakt hij deel uit van het algemeen bestuur namens de fractie Waterbelangen. Gerard IJff (64) was onder meer zestien jaar wethouder van Roermond voor de PvdA, van 2002 tot en met 2018.

Het is de bedoeling dat de twee nieuwe wethouders in de raadsvergadering van 2 november worden geïnstalleerd. Zij blijven aan tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Meerssen verkeerde in een bestuurlijke crisis sinds op 24 september de drie zittende wethouders opstapten. Dat gebeurde nadat Lokaal DNA, CDA, KIJK!!! en Focus het vertrouwen opzegden, Een mogelijke samenvoeging met Maastricht veroorzaakte de bestuurscrisis in de Zuid-Limburgse gemeente. 

https://www.meerssen.nl/nieuws_en_bekendmakingen/actueel/samenwerkende_raadsfracties_presenteren_kandidaat-wethouders_en_te_varen_koers_tot_aan_de_gemeenteraadsverkiezingen_in_2022/


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten