Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Antoon Jeuken

CDA stelt Kamervragen over dreigende sluiting HAP Venray

Tweede Kamerleden Joba van den Berg en Mustafa Amhaouch (beiden CDA) hebben schriftelijke vragen gesteld aan Tamara van Ark, Minister voor Medische Zorg, over de mogelijke sluiting van huisartsenpost (HAP) in Venray.

De Kamerleden willen onder meer weten hoe de huisartsen in Venray tegenover de dreigende sluiting staan. Ook vragen Van den Berg en Amhaouch zich af of er overleg is geweest met ketenpartners zoals huisartsen, wijkverpleegkundigen, kraamverzorgers en anderen die onmiddellijk gevolgen van een sluiting van de huisartsenpost kunnen ervaren. ‘Is er overleg geweest met betrokken inwoners en bestuurders in de regio? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat was de uitkomst van die overleggen’, schrijft het tweetal in hun schrijven aan de minister. 

Daarnaast vragen zij zich onder meer af of de aanrijtijden voor inwoners naar de huisartsenpost in Venray bekend zijn en wat de verdeling is bij ziekenhuisopnames tussen opname in het ziekenhuis in Boxmeer en in het ziekenhuis in Venlo.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten