Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Bisschop Harrie Smeets in zijn werkkamer in Roermond.</p>

Bisschop Harrie Smeets in zijn werkkamer in Roermond.

(Foto: Rikus ten Brücke)

Wijding zes nieuwe diakens in besloten viering

Bisschop Harrie Smeets van Roermond zal zaterdag 31 oktober zes nieuwe diakens wijden. Vanwege de coronamaatregelen vindt de wijding plaats in een besloten viering, waarbij maar een beperkt aantal gasten aanwezig kan zijn. De viering wordt wel live via de website van het bisdom gestreamd.

De wijding tot transeunt diaken, zoals dat officieel heet, is een belangrijke stap op weg naar het priesterschap. Het is de bedoeling dat de zes kandidaten die nu de diakenwijding ontvangen volgend jaar tot priester worden gewijd. Het is voor het eerst in vele jaren dat er weer een groter aantal diakens voor het bisdom Roermond wordt gewijd. Alle zes de kandidaten hebben afgelopen jaren de priesteropleiding gevolgd aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. 

De wijdelingen zijn:

John Ashirvadam (31) uit het aartsbisdom Trivandrum, India. Hij gaat werken in het parochiecluster Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter in Maastricht. 

Danny Horsch (37) uit Landgraaf. Hij gaat werken in de parochiefederatie Horst-Sevenum.

Arockia Austin Joseph (30) uit het bisdom Kottar in India. Hij gaat werken in het parochiecluster Sint-Servaas en Anna/Lambertus in Maastricht.

Nicholas Pethuru (32) uit het bisdom Batticaloa in Sri Lanka. Hij gaat werken in de parochiefederatie Geleen

Shaiju Selestin (30) uit het aartsbisdom Trivandrum in India. Hij gaat werken in het parochiecluster van Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg.

Ranil Weerawarna (31) uit het bisdom Batticaloa in Sri Lanka. Hij gaat werken in het parochiecluster van Sittard-centrum.

De wijdingsplechtigheid begint op zaterdag 31 oktober om 10.30 uur en is live te volgen via www.bisdom-roermond.nl 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten