Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Antoon Jeuken

Herinrichting centrum Wanssum

De rondweg in Wanssum werd op 6 september feestelijk geopend. Met de voltooiing van de rondweg is een belangrijke horde van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum (GOW) genomen. Nu het centrum van Wanssum wordt ontlast, is het tijd om ook de centrumstraten aan te pakken. Dat gebeurt middels het project De groene loper.

Het project omvat de herinrichting van de huidige Venrayseweg en Brugstraat in Wanssum, inclusief de aangrenzende parkeerterreinen en delen van aansluitende wegen. Nu het overgrote deel van het doorgaande verkeer niet meer door de dorpskern rijdt, vraagt dit volgens de gemeente Venray om een grondige herinrichting van de weg door het dorp. ‘De huidige inrichting past niet meer bij het gebruik’, meldt de gemeente.

De nieuwe weginrichting krijgt een verkeersluw karakter met groenelementen en een aangepaste verharding. De realisatiefase van De groene loper kan beginnen als de werkzaamheden van GOW in de dorpskern zijn afgerond. De gemeente verwacht het dat die werkzaamheden in de zomer van 2021 klaar zijn.

De overdracht van de Venrayseweg en Brugstraat van de provincie Limburg naar de gemeente Venray moet nog plaatsvinden. Dit proces moet voor de herinrichting van beide straten zijn afgerond. De gemeente Venray heeft met de dorpsraad van Wanssum afgesproken om de ontwerpfase van De groene loper samen met aanwonenden op te pakken. De ontwerpfase en het burgerparticipatietraject lopen tot maximaal juli 2021. Doel van de gesprekken is om tot een ontwerp te komen dat door het dorp gedragen wordt.

De gemeente Venray hoopt in het najaar van 2021 te beginnen met de herinrichting van beide straten. De verachting is dat het project in de zomer van 2022 klaar is. Voorlopig hebben de inwoners van Wanssum dus nog wel te maken met de nodige bouwoverlast.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten