Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: pixabay

Woningbouw in Ysselsteyn zit flink in de lift

Aan de Kievitsweg 4-6 in Ysselsteyn mogen wat het college van Venray betreft negentien woningen komen, inclusief 39 parkeerplaatsen. In korte tijd werd duidelijk dat in het Peeldorp vier bouwprojecten op stapel staan, goed voor in totaal 54 woningen. 

Het plan aan de Kievitshof is het meest recente en moet nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Op een de twee percelen rust nu nog een agrarische bestemming, op het andere (Kievitsweg 4) staat een woonboerderij met bijgebouw die intact blijven. Het oostelijke deel van het perceel met de woonboerderij wordt afgesplitst en samen met het perceel van Kievitsweg 6 ontwikkeld voor woningbouw. 

De bestemmingen van beide percelen moeten met het oog op die plannen worden aangepast. Ontwikkelaar Venterra uit Venlo wil op die locatie vier twee-onder-een-kapwoningen bouwen, acht levensloopbestendige woningen, twee hoekwoningen en vijf tussenwoningen voor onder meer starters. De commissie Wonen buigt er zich dinsdag 24 november over. Naast de negentien woningen aan de Kievitsweg is het de bedoeling dat er aan de Zonnedauw vier nieuwbouwwoningen komen, vijftien woningen zijn er gepland op de locatie van de Odahof en zestien op de locatie van Herberg de Peel.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten