Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Dom Melskens

Sinterklaas wel in Venray, maar niet met grote intocht

De traditionele intocht van Sinterklaas in Venray gaat dit jaar niet door. Het Sint Nicolaas Gilde in Venray heeft al van opties onderzocht om binnen de huidige coronamaatregelen een intocht te organiseren, maar dat is onmogelijk gebleken. Sinterklaas komt desondanks gewoon naar Venray. Als de goedheiligman in Venray arriveert op zondag 15 november is zijn aankomst te zien op Peel en Maas TV. De exacte uitzendtijden voor die dag zijn nog niet bekend.

In de etalage van Rabobank Venray wordt voor Sinterklaas een werkkamer gemaakt waar hij regelmatig druk in de weer is om de pieten goed aan te sturen en verlanglijstjes te verwerken. Kinderen zijn welkom om op gepaste afstand een kijkje te komen nemen. 

Verder zal de reguliere pietenspeurtocht dit jaar niet alleen op de koopzondag, maar gedurende de gehele sinterklaasperiode te wandelen zijn. Vanaf zijn aankomst op zondag 15 november zijn er letters van de speurtocht in de etalages van de Venrayse winkeliers in het centrum verstopt, met je speurtochtkaartje die je vanaf dan gratis kunt downloaden van de website van Sinterklaas of op zijn Facebookpagina, kun je de speurtocht volgen. Het antwoord, samen met een mooie tekening, kun je bij het VVV-kantoor weer inleveren. Zodra Sinterklaas dit ontvangen heeft, zal hij een bedankje sturen. De drie mooiste inzendingen kunnen daarbij ook nog een prijs winnen.

Wil je Sinterklaas in huis, maar kan dat niet met de maatregelen? Juniorkamer Venray heeft de oplossing. Via www.videosintvenray.nl kun jij je eigen, persoonlijke video van Sinterklaas bestellen. Dit is aan te vragen voor bedrijven en particulieren tegen een kleine vergoeding. De opbrengst van de video komt geheel ten goede aan de goede doelen van de Juniorkamer Venray, waar dit jaar ook het Sint Nicolaas Gilde Venray onderdeel van uitmaakt.

Tot slot natuurlijk ook de vraag over de uitstraling van de pieten. Ook in Venray gaat Sinterklaas met zijn pieten met de tijd mee. De Venrayse piet zal een vertegenwoordiging van de samenleving zijn. Meer informatie over het programma van Sinterklaas in Venray is te bekijken op www.sinterklaasinvenray.nl of op Facebook: www.facebook.com/SinterklaasVenray1

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten