Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Kinderen van de basisschool instrueren elkaar in het Engels bij het leggen van een puzzel tijdens een les op de meeloopdagen op Metameer Stevensbeek.</p>

Kinderen van de basisschool instrueren elkaar in het Engels bij het leggen van een puzzel tijdens een les op de meeloopdagen op Metameer Stevensbeek.

(Foto: Metameer)

Groep acht maakt kennis met Metameer op de meeloopdagen

Voor groep acht is dit het laatste jaar op de basisschool. Daarna gaan deze kinderen naar de middelbare school. Hoe gaat dat straks in de brugklas? De achtstegroepers ervaren zelf het onderwijs bij Metameer op de meeloopdagen in november. Een eerste kennismaking die ze helpt bij hun schoolkeuze. Deze brugklasser maakte zijn keuze na de meeloopdag: “Het waren leuke lessen en een mentor legt uit hoe het gaat die dag. Het is gewoon een fijne school.”

Kennismaken met Metameer
“Wij vinden het belangrijk dat kinderen van groep 7 en 8 en hun ouder(s)/verzorger(s) een goede schoolkeuze kunnen maken. We zouden ze graag ontmoeten op onze school. Gezien de situatie moeten we kijken naar wat mogelijk is”, zegt rector Berita Cornelissen. De meeloopdagen voor kinderen van groep acht gaan door. Kinderen volgen lessen in de ochtend of middag. De meeloopdagen zijn op dinsdag 10 november en woensdag 11 november op de jenaplanlocatie in Boxmeer en op dinsdag 17 november en woensdag 18 november op de locatie in Stevensbeek.

Elke groep heeft een mentor die informatie geeft over de dag en de kinderen begeleidt. In Boxmeer krijgen kinderen daarnaast uitleg over het jenaplanonderwijs en de manier van werken op school. Maar tijdens de meeloopdagen gaan ze het onderwijs op Metameer vooral zelf ontdekken. Ze volgen een creatief (kunst)vak, een theorievak en kinderen kunnen een eerste indruk krijgen van tweetalig onderwijs (tto). In Stevensbeek maken kinderen ook kennis met de beroepsgerichte vakken.

Aanmelden voor de meeloopdagen kan tot maandag 26 oktober op Metameer.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten