Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: VieCuri

Aangepaste bezoekregeling VieCuri

De bezoekregeling van ziekenhuis VieCuri is vanaf vrijdag 16 oktober tijdelijk aangepast. De belangrijkste wijziging is dat er één bezoeker per patiënt per dag is toegestaan en dat de bezoektijden zijn aangepast. De bezoekregeling is als volgt:

Patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen.
- Er is doordeweeks één bezoekmoment, tussen 18.00-20.00 uur.
- Op zaterdag, zondag en feestdagen is het bezoekmoment tussen 14.00-16.00 uur.
- Het dragen van een mondkapje is verplicht.
- U mag niet op bezoek komen als u in thuisisolatie bent of klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Denk dan aan hoesten, verkoudheid, benauwdheid, koorts (38 graden of hoger) en reuk en/of smaakverlies.
- Bij binnenkomst van het ziekenhuis desinfecteert u uw handen.
- De patiënt blijft met zijn/haar bezoek op de kamer.
- Kinderen die begeleiding nodig hebben, mogen niet op bezoek komen. Kinderen die 13 jaar of ouder zijn en alleen op bezoek kunnen komen, zijn welkom.
- Als een volwassen bezoeker begeleid moet worden, is vooraf toestemming nodig van de verpleging.
- Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden extra beschermingsmaatregelen. Op de verpleegafdeling ontvangt u daarom een chirurgisch mondneusmasker dat u gedurende uw bezoek draagt.
- Het meenemen van bloemen is niet toegestaan.
- Uiteraard gelden onze basis hygiënemaatregelen: was regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (ook van de patiënt die u bezoekt).
- We geven met pijlen de looproutes in het ziekenhuis aan, zodat mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
- Voor enkele afdelingen geldt dat bezoek alleen op afspraak plaatsvindt: de Acute Opname Afdeling, de Brain Care Unit, de Intensive Care, de Eerste Harthulp, het Geboortecentrum en de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Ook deze afdelingen houden zich verder aan bovenstaande uitgangspunten.
- Voor terminale patiënten geldt: bezoek alleen op afspraak en maximaal aantal bezoekers in overleg met behandelaar. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten