Logo peelenmaasvenray.nl
<p><strong>Wordt vliegveld De Peel in Vredepeel</strong> gereactiveerd?&nbsp;</p>

Wordt vliegveld De Peel in Vredepeel gereactiveerd? 

(Archieffoto Peel en Maas)

‘Provincie Limburg slaat geen acht op vliegbasis De Peel’

Boudewijn Sterk, initiatiefnemer van stopvliegbasisdepeel.nl, heeft geen goed woord over voor het feit dat de provincie Limburg geen aandacht schenkt aan de mogelijke reactivering van vliegveld De Peel in Vredepeel. In de ontwerp-Omgevingsvisie Limburg, die tot en met 18 oktober ter inzage ligt, wordt er met geen woord over gerept.


In die omgevingsvisie wordt voor de periode 2021 tot 2030-2050 richting gegeven aan toekomstige ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de leefomgeving. Tevens pikt de provincie er vraagstukken uit waarvoor ze wettelijk verantwoordelijk is. In de visie wordt alleen Maastricht Aachen Airport genoemd. Hierover wordt opgemerkt dat het aantal ernstig gehinderden bij de verdere ontwikkeling ten opzichte van de huidige situatie niet mag toenemen. “Een voorgenomen reactivering van vliegbasis De Peel mag niet ontbreken in de definitieve omgevingsvisie”, laat Sterk weten.

“Een vliegbasis waar gevlogen gaat worden met F35-jachtvliegtuigen, mag je niet veronachtzamen. Zeker als de provincie stelt dat het realiseren van een aantrekkelijke, sociale, gezonde en veilige leefomgeving voor de Limburgers een belangrijke uitdaging is. Voor werkgroep Stop Vliegbasis de Peel is dit alle reden een zienswijze in te dienen.” De werkgroep werkt daarbij samen met advocaten van Achmea en Sumrin. Inmiddels hebben al meer dan vijftig bewoners zich bij de werkgroep aangemeld. Op de website stopvliegbasisdepeel.nl is alle benodigde informatie over De Peel te vinden, alsmede de ingediende zienswijze bij de provincie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten