Bij Coop van der Leij in Ysselsteyn start een statigeldactie voor Voedselbank Limburg-Noord.
Bij Coop van der Leij in Ysselsteyn start een statigeldactie voor Voedselbank Limburg-Noord. Foto: Voedselbank Limburg-Noord.

Statiegeldactie Coop Ysselsteyn voor voedselbank

Algemeen

Voedselbank Limburg-Noord is erg blij dat zij door Coop van der Leij in Ysselsteyn is uitgekozen voor de statiegeldactie van het vierde kwartaal van 2020.

De opbrengst van het statiegeld besteedt de voedselbank bij de Coop voor de aankoop van lang houdbare producten zodat de actie een win-winsituatie kent. Wekelijks zorgt Voedselbank Limburg-Noord voor een gevarieerd voedselpakket voor circa 150 gezinnen. Gezinnen en eenpersoonshuishoudens die door verschillende omstandigheden in de financiële problemen zijn gekomen en niet voldoende leefgeld overhouden om de wekelijkse boodschappen te kunnen betalen. De voedselbank gaat wekelijks bij vele winkels op bezoek om producten op te halen die overtollig zijn of tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen. Het aanbod van de winkels is de afgelopen tijd afgenomen door onder meer een hogere omzetsnelheid en een andere inkoopstrategie van de winkels.

Door de huidige crisis verwacht de voedselbank een toename van het aantal gezinnen dat gebruik gaat maken van haar diensten. De voedselbank kan dus elke steun goed gebruiken. Samen met Coop van der Leij en zijn klanten hoopt de organisatie er een succesvolle actie van te maken. Meer informatie over de voedselbank staat op de website www.voedselbanklimburg-noord.nl.

Uit de krant