Hensenius Hapt gaat komend weekend niet door op het Henseniusplein in Venray.
Hensenius Hapt gaat komend weekend niet door op het Henseniusplein in Venray. Archieffoto Peel en Maas

Streep door Hensenius Hapt vanwege corona

Algemeen

Het foodfestival Hensenius Hapt, dat komend weekend als omlijsting bij het Meerdaags Wandelevenement Venray zou worden gehouden op het Henseniusplein in hartje Venray, gaat niet door. Dat maakt organisator Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting bekend. “Het is helaas niet mogelijk om het culinaire evenement binnen de nieuwe coronarichtlijnen te organiseren.”

Schapendonk voerde dinsdagmorgen overleg met de gemeente Venray. “Maar we hebben als organisatie zelf besloten om een streep te zetten door het festival, met pijn in het hart. Het lijkt ons met het oog op het stijgend aantal besmettingen en organisatorische belemmeringen als een eindtijd van 22.00 uur en een maximaal aantal bezoekers van veertig ook niet verstandig om Hensenius Hapt door te zetten. Jammer, want we hadden al een groot aantal aanmeldingen en een mooi culinair programma met lokale restaurateurs in elkaar gezet. Het is echt balen, maar we willen de problemen ook niet gaan opzoeken. De gezondheid van iedereen is op dit moment natuurlijk het belangrijkste.”

Over het doorgaan van het wandelevenement op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober, is nog geen definitief besluit genomen. Het bestuur van het Meerdaags Wandelevenement Venray heeft hiervoor dinsdagavond een extra vergadering ingelast.

Het kabinet maakte maandagavond nieuwe maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor de horeca geldt vanaf dinsdagavond (vanavond) 18.00 uur een sluitingstijd van 22.00 uur en de ontvangst van maximaal dertig mensen binnen en veertig buiten.

Uit de krant