De derby tussen Olympia'18 en Volharding werd zondag afgelast vanwege een coronageval in de selectie van de Vierlingsbeekse club.
De derby tussen Olympia'18 en Volharding werd zondag afgelast vanwege een coronageval in de selectie van de Vierlingsbeekse club. Foto: Bas Delhij

Spelers Volharding in quarantaine

Algemeen

Door de voetbalderby tussen het Vierlingsbeekse Volharding en Olympia’18 uit Boxmeer in de tweede klasse F ging zondagmiddag noodgedwongen een streep. Een speler van Volharding kreeg in het weekeinde te horen dat hij positief op het coronavirus was getest. Alle spelers van het eerste elftal inclusief de Venrayse trainer Johan Vullings zitten momenteel in quarantaine. Ook de wedstrijd van komende zondag in Vierlingsbeek tegen Emplina staat op losse schroeven.

“Een vervelende situatie”, zegt Volharding-voorzitter Roel Gerrits. “Maar we verwijten de speler die positief is getest niets. De besmetting heeft in het weekeinde van 19 en 20 september plaatsgevonden. De speler werd woensdag door de GGD gebeld in verband met bron- en contactonderzoek. Vrijdag heeft hij zich laten testen, zondagmorgen werd bekend dat hij het coronavirus heeft. Omdat hij een dag voordat de GGD hem belde nog meetrainde met het eerste, hebben we meteen actie ondernomen. Na contact te hebben gehad met de KNVB is tot uitstel besloten. Je wil natuurlijk op de eerste plaats voorkomen dat het virus zich verder in de club en erbuiten kan verspreiden.”

Alle spelers en begeleiding, die vorige week dinsdag met het eerste elftal op het trainingsveld stonden, mogen zich tot en met komende donderdag (gerekend vanaf dinsdag toen de besmette speler mee trainde, red.) niet bij de club vertonen. “Donderdag zijn de tien dagen van quarantaine voorbij”, zegt Gerrits. “Dan is ook duidelijk of er andere spelers zijn die klachten hebben ontwikkeld en zich zodoende moeten laten testen. Mocht blijken dat donderdag niemand klachten heeft, dan trainen we vrijdag met het eerste ter voorbereiding op het duel van zondag tegen Emplina. Mochten er wel spelers met klachten zijn, dan wordt alles weer anders. Tot en met donderdag blijven we met iedereen contact houden.”

Uit de krant