Het team van Dekkers Tweewielers.
Het team van Dekkers Tweewielers. Foto: Jeroen Muller | iBeat Recording Studio

Dekkers strijdt om titel beste tweewielerwinkel

Algemeen

Dekkers Tweewielers in Wanssum is een van de zes fietsenwinkels die in aanmerking komen voor de titel Tweewielerwinkel van het jaar 2020. Een trotse Rob Dekkers maakte dat deze week bekend.


“Eind juli kregen we al de mededeling dat we bij de laatste twintig bedrijven zaten. Vervolgens is in de periode daarna een mystery shopper op bezoek geweest. Dat is een specialist die dit met zijn vakkennis beoordeelt vanuit het oogpunt van een klant. Verder zijn we ook afhankelijk van een vakjury. Deze jury bestaat uit een groep deskundigen die vanuit hun vakgebied ons gaan beoordelen. Zij zullen ons beoordelen op tientallen punten en geven cijfers door de ogen van de professional. Onderdelen waar de jury op beoordeelt zijn onder andere gastvrijheid, presentatie, productkennis, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap”, aldus Dekkers.

Nu is Dekkers Tweewielers een van de zes overgebleven bedrijven. “Afgelopen maand hebben we aan een vakjury allerlei bedrijfsinformatie overhandigd die ons daarop gaat beoordelen. Dit jaar is het niveau schijnbaar heel hoog, want oorspronkelijk zouden vier bedrijven in de finale terechtkomen. Dat zijn er nu zes geworden.”

De vakjury is inmiddels ook al op bezoek geweest. “Heel spannend allemaal.” Nu is het wachten op de uitslag. Die zou eerst op maandag 28 september op de Velovakbeurs bekend worden gemaakt. Die beurs gaat vanwege het coronavirus echter niet door. De uitslag wordt daarom die dag om 18.00 uur bekendgemaakt via een livestream. “Uiteraard gaan we dit samen met ons hele team bekijken”, besluit Rob Dekkers.

De bekendmaking van de uitslag wordt maandag ook live uitgezonden op Peel en Maas TV. 

Uit de krant