Logo peelenmaasvenray.nl
Archieffoto Peel en Maas

Meer inbraken in Venray tijdens corona

Van maart tot en met augustus 2020 vonden er in Nederland in totaal 19.311 inbraken plaats in woningen en schuren. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 18 procent. In de provincie Limburg nam het totaal aantal inbraken af met 31 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiedata.

In de periode maart tot en met augustus 2020 werden er in Limburg in totaal 1.282 inbraken geregistreerd. Dit is een afname van meer dan 30 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De meeste inbraken binnen de provincie vonden plaats in Venlo (178), Maastricht (137) en Heerlen (112). De gemeenten in de provincie Limburg waar juist het minst vaak werd ingebroken zijn Simpelveld (3), Beek (7), Voerendaal en Vaals (beiden 8 geregistreerde inbraken).

Binnen de provincie Limburg viel de gemeente Simpelveld positief op: hier daalde het aantal inbraken met 80 procent van 15 naar 3. Absoluut daalde het aantal inbraken in Maastricht het hardst (-109). Er waren slechts vijf gemeenten waar het aantal inbraken steeg: Echt-Susteren (+13), Gulpen-Wittem (+10), Venray (+8), Horst aan de Maas (+8), Bergen  (+1).

Een inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. “Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet.” zegt Eelko van Dijk, schade-expert bij Independer. “Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.”

Benieuwd naar de inbraakcijfers? Independer heeft het aantal inbraken per gemeente en provincie weergegeven in interactieve kaarten. Hierop staat  informatie omtrent inbraken in uw gemeente.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten