Logo peelenmaasvenray.nl
<h1>Traditionele sinterklaasintochten in Noord- en Midden-Limburg gaan niet door vanwege corona</h1>

Traditionele sinterklaasintochten in Noord- en Midden-Limburg gaan niet door vanwege corona

(Foto: Jolijn van Goch)

Geen traditionele sinterklaasintochten vanwege corona

De Veiligheidsregio Limburg-Noord staat dit jaar geen traditionele sinterklaasintochten in Noord- en Midden-Limburg toe. Dit omdat ze ‘niet of nauwelijks te organiseren’ zijn met het oog op de coronamaatregelen.

Dat heeft het Regionaal BeleidsTeam, waar de burgemeesters van alle vijftien gemeenten binnen de regio Noord-Limburg aan deelnemen, woensdag gezamenlijk besloten.  Deze beslissing is genomen op basis van de RIVM-richtlijnen, de noodverordening, de notitie Integrale werkwijze evenementen en een advies van Veiligheidsregio Limburg-Noord. Wel zijn er andere type bijeenkomsten mogelijk, mits deze aan de richtlijnen voldoen.

Traditionele intochten en optochten in de sinterklaasperiode zijn met de huidige richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan (waaronder een maximum aantal mensen, niet zingen/roepen, 1.5 meter afstand, placeren, reserveren in verband met de herleidbaarheid en een gezondheidscheck) niet of nauwelijks te organiseren.  Daarnaast kan de naleving van die maatregelen onvoldoende gegarandeerd worden.

’Zowel Veiligheidsregio Limburg-Noord als de gemeenten en hulpdiensten vinden het zeer onverstandig om dergelijke evenementen op dit moment toe te staan, zeker nu recente cijfers een verontrustende stijging in het aantal besmettingen laten zien. De risico’s voor de openbare orde en publieke gezondheid zijn te groot. Het is tenslotte onze gezamenlijke taak om kwetsbare mensen tegen het virus te beschermen, ervoor te waken dat de zorg niet opnieuw volledig overspoeld wordt met coronapatiënten en dat we zicht blijven houden op het virus en clusteruitbraken voorkomen. Dat kunnen we alleen samen’, meldt een woordvoerder. Dat betekent overigens niet dat er helemaal niets georganiseerd mag worden. ‘Er zijn wel degelijk mogelijkheden denkbaar, zoals virtuele, kleinschalige of zogenaamde ‘doorstroom’-bijeenkomsten, zolang zij aan alle richtlijnen voldoen. Om ervoor te zorgen dat er geen verschillen per gemeente ontstaan en inwoners met grote groepen naar omliggende gemeenten reizen, is ervoor gekozen dit besluit in de hele regio door te voeren’.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten