Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Lotte Demarteau op de foto met Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem.&nbsp;</p>

Lotte Demarteau op de foto met Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem. 

(Foto: Persfoto)

Lotte Demarteau in bestuur Jonge Socialisten

Lotte Demarteau (21) uit Venray is opnieuw verkozen in het landelijk bestuur van de Jonge Socialisten (JS) in de Partij van de Arbeid (PvdA).

De Venrayse gaat deel uitmaken van een nieuw bestuur dat zich gaat inzetten om samen met zijn leden op te komen voor hun sociaaldemocratische waarden en samen te strijden voor een betere wereld. Een van hun kerntaken is het betrekken van zoveel mogelijk jongeren bij de politiek.  “Aankomend jaar hoop ik dat we een sterke campagne neer kunnen zetten en veel jongeren kunnen bereiken bij onze plannen”, meldt Lotte Demarteau. “Daarnaast hoop ik veel nieuwe leden uit de provincie lid te kunnen maken, zodat we ook daar steeds beter vertegenwoordigd worden.” 

Ook het afgelopen jaar heeft Demarteau zich ingezet voor de Jonge Socialisten vanuit het landelijk bestuur van de JS. Hier voerde ze onder andere actie voor meer betaalbare woningen in de provincie door samen met andere JS’ers door het hele land aandacht te vragen voor de problematiek omtrent de hoge woningprijzen. De Venrayse nam voorheen ook de functie van het voorzitterschap binnen de lokale afdeling Arnhem-Nijmegen op zich. In die functie zette ze zich in meer in voor verbetering van de Maaslijn, de spoorlijn Nijmegen- Venlo. 

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie gelieerd aan de Partij van de Arbeid. De JS telt bijna 2000 leden, van wie een groot aantal een actieve bijdrage levert aan het reilen en zeilen binnen de politieke jongerenvereniging. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten