Logo peelenmaasvenray.nl
<p><strong>Stichting IKL houdt een hakhoutdag in de Boshuizerbergen in Venray.&nbsp;</strong></p>

Stichting IKL houdt een hakhoutdag in de Boshuizerbergen in Venray. 

(Foto: Persfoto)

Hakhoutbeheer door mens en trekpaard

Zaterdag 17 oktober houdt stichting IKL een hakhoutdag in de Boshuizerbergen in Venray. Op deze dag worden Amerikaanse eiken gezaagd om inlandse bomen meer ruimte te geven. Bijzonder is dat het hout uit het bos wordt gesleept door een trekpaard.

De deelnemers gaan uitsluitend met handgereedschap aan de slag met het zagen van de bomen. Een medewerker van stichting IKL zorgt ter plekke voor uitleg en instructie. Het noodzakelijke handgereedschap is aanwezig. Wel is het verzoek om zelf werkhandschoenen mee te nemen. Het vrijkomende hout wordt verdeeld over de deelnemers. Deelnemers dienen zelf een aanhanger met afdeknet mee te nemen. De dag start om 10.00 uur en wordt rond 15.00 uur gezamenlijk afgesloten. Meedoen? Aanmelden is verplicht via www.buitenkrachtlimburg.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten